Logo
Naslovna
O nama
O nama Prodajna mjesta Nagrade
Proizvodi
Proizvodi Djevičansko bučino ulje Varaždinsko bučino ulje Domaće bučino ulje Salatno ulje Hladno prešano bučino ulje Bučine koštice Bučina pogača Poklon paketi
Bundeve i ulje
O bundevama O bučinom ulju
Način prerade
Toplo prešanje Hladno prešanje
Kontakti

Toplo prešanje

Agroprom Patrčević

Faza 1:

Mljevenje bućinih koštica – moraju se samljeti u što sitniju smjesu.

Agroprom Patrčević

Faza 2:

Miješanje- samljevene sjemenke stavljaju se u miješalicu gdje se dodaje određena količina vode i kuhinjske soli, trajanje miješanja određuje se iskustveno, a mijesi se dok tijesto ne postane homogeno.

Agroprom Patrčević

Faza 3:

Prženje- tijesto koje smo dobili stavlja se u pržionik gdje se prži pri određenim temperaturama. Zagrijavanjem smjese lakše se postiže izdvajanje ulja, ali i specifična aroma i okus. Vrijeme koje je potrebno za prženje također se određuje iskustveno.

Agroprom Patrčević

Faza 4:

Prešanje- pržena smjesa stavlja se u cilindar hidrauličke preše pod tlakom, gdje se istiskuje do zadnje kapi bučinog ulja, a kao nusproizvod dobiva se bučina pogača.

Adresa

Braće Radića 74, Strmec Podravski

00385 42 714 163

uljara.patrcevic@vz.t-com.hr

Brzi izbornik

O nama Proizvodi Bundeve i ulje Način prerade Kontakti

Radno vrijeme

Ponedjeljak - Petak

06:00 - 17:00

Subota

06:00 - 17:00

Nedjelja i praznici

Zatvoreno

Pitanja i odgovori

Detalje o cijenama naših usluga i proizvoda možete saznati na našim brojevima telefona koji se nalaze ovdje.

© Agroprom Patrčević, All Right Reserved. 2023.
This web site made Smart CUBE j.d.o.o.